25.5 C
Sarajevo
PočetnaRazna pitanjaUpotreba pomagala koja dovode do masturbacije.

Upotreba pomagala koja dovode do masturbacije.

PITANJE:

Ustručavam se da vam postavim ovo neugodno pitanje, ali sam radoznala i želim da saznam odgovor na njega. Da li se postupak žene koja pređe sa određenom spravom preko svog spolnog organa smatra onanijom? Koji je šerijatski tretman upotrebe ove sprave od strane žene, ako se zna da se ona susreće sa mnogim pritiscima, a uz to na svom radnom mjestu viđa ljupke i lijepe ljude, dok njen muž živi u drugom mjestu?

ODGOVOR:

Hvala Allahu, dž.š. Tvoja dužnost je da se kloniš svih sredstava i stvari koje pobuđuju strasti! Bez ikakve sumnje, ova sredstva i rekviziti će te u krajnjoj dinstanci dovesti do onanije čiji je čin zabranjen.

Poenta u tom činu je izlazak sperme iz spolnog organa, neovisno da li se to činilo direktno rukom ili bilo kojim drugim predmetom koji kontaktom dovodi do ejakulacije. Bori se sa svojim nefsom i napusti taj zabranjeni čin. Isto tako, moraš napustiti mjesta gdje dolazi do miješanja između žena i muškaraca, jer je to miješanje zabranjeno po Šerijatu. Ako imamo u vidu da se sa njima svakodnevno susrećeš, šejtan te neće napustiti sve dok te ne dovede do razvrata, posebno u odsustvu tvog muža.

Tvoja je obaveza da što prije nazoveš svoga muža i da ga obavijestiš o hitnosti njegovog dolaska kako ne bi zapala u zabranjenu zonu. Allah, dž.š., najbolje zna.

Muhammed Salih el-Munedždžid

POVEZANI ČLANCI
- Advertisment -spot_img

NAJPOPULARNIJE