22.7 C
Sarajevo
PočetnaPsihološki problemiOtkrila je da je pogođena džinskim dodirom

Otkrila je da je pogođena džinskim dodirom

Pitanje:

Djevojka sam s navršenih 18 godina, sa 8 godina sam se počela samozadovoljavati, a prije godinu dana, putem slušanja rukje, otkrila sam da sam pogođena džinskim dodirom. Pokušala sam se liječiti, međutim kad bi se agresivnost i pritisak džina pojačali, napuštala bih liječenje. Sve do danas sam u istoj situaciji, nekada se liječim, a ponekada se uništavam činjenjem harama, zbog požude i strasti koje mi se iznenada pojave. Činim zabranjene stvari kao što je samozadovoljavanje ili izgovaram bezobrazne riječi i sl. Vrlo malo se kajem ili osjećam grižu savjesti. Žudim za seksualnim odnosom s oba spola. Ne mogu da  se liječim rukjom niti mogu da se udam, a vrlo teško mi je da napustim zabranjena djela i da se sama liječim, a sam post povećava mi žudnju. Bojim se da ću podleći iskušenju lezbijstva ili bluda s muškarcem. Kako da se izbavim iz ove situacije?

Pitanje:

Prvo, Allahova robinjo, ti griješiš prema sebi i ovakvim radnjama uništavaš sama sebe, jer to što radiš, to samozadovoljavanje, uistinu je štetno po tebe i po tvoje zdravlje. To je za svaku osudu, uništava ti samopouzdanje, čineći te zavisnom i zarobljenicom hirova i strasti. Zato se oslobodi i oslobodi se misli od ovakvih djela.

Tvoje priznanje da je to što radiš ružno i tvoja želja da se oslobodiš toga ukazuju na to da si u dubini duše čestita i da se želiš sačuvati, a to je dobro i pohvalno.

Drugo, tvoj problem je usko povezan s dvije stvari:

Prva, da su to samo iluzije, fantazije i maštanja, a ne činjenice, što upućuje na šejtanov upliv i njegovo poigravanje s čovjekom kako bi ga odveo u zabludu i opčinjenost, odvraćajući ga na taj način od pokornosti, obavljanja vjerskih obreda i spominjanja Uzvišenog Allaha.

Savjetujem ti da potražiš utočište kod Uzvišenog Allaha, iskoristi vrijeme baveći se nečim korisnim, potrudi se da se izbaviš iz ovakvih dijela i znaj da Uzvišeni Allah neće promijeniti stanje nekoga dok taj ne promijeni sam sebe. Zato budi ustrajna u toj borbi i ne otvaraj put šejtanu do sebe;

Druga, ako je ono što kažeš doista istina, ti si onda pogođena šejtanskim dodirom „zaljubljenosti“. Ne trebaš mu se predavati već trebaš činiti zikr, učiti Kur’an, a posebno suru El-Bekara. Od Ebu Umame prenosi se: „Božiji Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem rekao je: ‘Učite suru El-Bekara, onaj ko je uči imat će bereket, a njeno zapostavljanje uzrokuje žalost, ne podnose je sihirbazi.’” Bilježi Muslim  (804).

Moraš se posvetiti islamskom načinu liječenja (rukji) i koristiti zemzem-vodu.

Zatim, moraš postiti, jer to je lijek koji nam je propisao Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, a on sprečava šejtanima put zato što šejtan kola čovjekovim venama kao što cirkuliše krv. A post koji slabi požudu nije post u trajanju jednog ili dva dana nego konstantan i dugotrajan post. To je ujedno i način da se osoba natjera da obara pogled i sačuva svoje spolovilo od harama.

Zatim se slabe požuda i strast, pod time se misli da post ne obuhvata dan ili dva dana, već je on konstantan i učestao, on pomaže da pogled čovjeka bude ispravan i on spašava od bludnih radnji. Kao rezultat toga na kraju neće izostati ni uputa, kao što Uzvišeni Allah u Kur’anu kaže: “One koji se budu zbog Nas borili Mi ćemo, sigurno, putevima koji Nama vode uputiti; a Allah je, zaista, na strani onih koji dobra djela čine!”  (El-Ankebut, 69.).

U svakom slučaju neophodno je biti ustrajan i strpljiv i treba znati da utjecaj posta nije vidljiv na početku, već nakon određenog vremena njegovog prakticiranja.

El-Hafiz b. Hadžer kaže: “Riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: ‘Neka posti jer mu je on štit’ upućuju na to da post obuzdava strasti. Možda će se neko začuditi tome zato što post povećava temperaturu, a to je jedan od uzroka raspirivanja strasti. Međutim, to se može pojaviti samo na početku posta, ali nakon nekog vremena navikne se na post i toga nestane. Allah najbolje zna. Preneseno iz djela Fethul-Bari (4/119).

Treće, Allahova robinjo, znaj da su uloga žene i njeno pravo vezani za dom – da ima porodicu, da bude dobra supruga, brižna i nježna majka u svojoj porodici.

Tebi je stupanje u brak stroga obaveza, i nije ti dozvoljeno da odgađaš udaju ni zbog studiranja, ni zbog običaja, ni zbog bilo kojeg drugog razloga, pa ako ti dođe odgovarajući prosac, prihvati i udaj se. A ako ti ne dolaze prosci, neka se tvoji staratelji pobrinu za to.

Nije pogrešno ni to da se obratiš bliskim rođakinjama, u koje možeš imati povjerenje, i pojasniš im da imaš veliku želju da zasnuješ porodicu, da pronađeš svoju stabilnost, da te ne zanimaju studiranje i zaposlenje, jer je ovo prioritetnije za ženu. Nema smetnje da svojoj majci jasno kažeš bi se udala ako ti dođe odgovarajući prosac.

Zaključak: Ono što je tebi i tvojoj porodici neophodno jeste da požuriš s udajom, onoliko koliko si u mogućnosti.

A kako bi ti do tada stanje bilo olakšano neophodno je da često postiš, duži vremenski period, i da se kloniš onoga što ti pobuđuje strasti i požudu, kao što su npr. neprikladne televizijske emisije, ili korištenje interneta, ili prbližavanje muškarcima i slični razlozi koji ti uzrokuju smutnju.

Molimo Uzvišenog Allaha da ti očisti srce i pomogne ti da budeš čestita u svom poslu.

Allah najbolje zna!

Izvor: islamqa

POVEZANI ČLANCI
- Advertisment -spot_img

NAJPOPULARNIJE