-0.1 C
Sarajevo
PočetnaBrakNeprilike i nevolje žene u braku sa mužem homoseksualcem

Neprilike i nevolje žene u braku sa mužem homoseksualcem

PITANJE:

Otkrila sam strašnu istinu da moj muž ima homoseksualnu vezu sa jednim dječakom koji mu povremeno dolazi. On to krije od nas i ne zna da sam to saznala. Šta da radim? Uputite me kako da postupim, da vas Allah uputi na Pravi put! Ovdje trebam dodati da ja lično nisam nemarna u svojim obavezama prema njemu, što i on sam stalno potvrđuje. Moj muž, trenutno, ima četrdeset godina i nije više mlad. Ljudima se prikazuje da drži do namaza. Ovaj problem traje već dvije godine, međutim, ja sam za njega saznala tek nedavno.

ODGOVOR:

Hvala Alllahu, dž.š. Svi mi pripadamo Uzvišenom Allahu i Njemu se vraćamo! Nema snage i moći bez Svemoćnog i Uzvišenog Allaha! Čovjek oženjen, a upražnjava homoseksualizam!! Ovo je, tako mi Allaha, očigledna izopačenost… iskvarenost prirodnih nagona… odsutnost imana… pomankanje stida… gubitak svijesti o tome da Gospodar svih svjetova promatra svaki postupak..

Treba da znaš da ti je muž proklet od Allaha, kao što to kaže Allahov Poslanik, s.a.v.s. u jednom hadisu: “Proklet je onaj ko čini djelo Lutovog, s.a.v.s. naroda, tj. čini homoseksualizam.” (Ahmed u Musnedu, hadis br. 1878, a Albani ga u Sahihul-džami'u ocjenjuje kao sahih, hadis br. 5891.)

Muž ti je počinio ogroman grijeh za koji se mora pokajati prije nego što nastupi smrtni čas. On je izložen Allahovoj mržnji i sigurnom gubitku na oba svijeta.

Tvoja obaveza se sastoji u tome da ga posavjetuješ, nakon što se uvjeriš u njegovo djelo, a zatim da ga opomeneš činjenicom da ga Uzvišeni Allah promatra i da ga šejtan nastoji zavesti i obmanuti. Možda će, nakon toga, prestati sa ustrajnošću u svom grijehu. Molimo Uzvišenog Allaha za spas i zdravlje!

Napomeni ga da i on jednog dana može postati otac. Da li će biti zadovoljan da neko napastvuje njegovu djecu na istovjetan način?!

Homoseksualizam nosi sa sobom nesreću i sramotu za njegove počinioce. On je izvor raznih bolesti od kojih se malo ko od onih kojih su zapali u mreže ovog  sramotnog  i odvratnog razvrata može spasiti. On izaziva brigu, zabrinutost i uzajamnu odvratnost kod učesnika ovog čina.

On, također, ocrnjuje lice i dušu, gasi svjetlo srca i prekriva lice okrutnošću koja postaje njihovim prepoznatljivim znakom koji čita svaki onaj ko imalo ima pronicljivosti i intuitivne sposobnosti poznavanja ljudi.

Obavezno izaziva odvratnost, uzajamnu mržnju i prekid međusobnih odnosa između učesnika ovog djela.

On, također, uništava cjelokupno stanje jednog i drugog počinioca na takav način da je oporavak veoma težak i skoro nemoguć, osim onome kome Allah, dž.š., hoće i to nakon njegovog iskrenog pokajanja, te potiskuje sva pohvalna svojstva u drugi plan, a nadomještava ih njihovim suprotnostima, kao što naprimjer potiskuje ljubav među njima i zamjenjuje ih uzajamnom mržnjom i proklinjanjem.

Također je i jedan od glavnih uzroka prestanka blagodati i pojave raznih  nesreća. On je uzročnik Allahovog, dž.š., proklestva i mržnje kao i Njegovog napuštanja počinioca ovog gnusnog djela, tako da ga neće ni pogledati. Koje samo dobro, nakon svega ovog nabrojanog, može očekivati i od kojeg zla je siguran?

Kakav može biti samo život čovjeka koga je zadesilo Allahovo, dž.š., prokletsvo i mržnja, od koga je okrenuo Svoje Lice i u koga neće pogledati?

Homoseksualizam, također, u cjelosti potiskuje stid, a stid predstavlja život srca. Ako ga scre izgubi, onda će ružno i odvratno smatrati lijepim, a lijepo će smatrati ružnim i odurnim. Tada će se njegovo kvarenje učvrstiti i pojačati.

On, također, ostavlja u naslijeđe takvu bestidnost i drskost, da se ništa ne može porediti sa njima.

Ostavlja u naslijeđe i sramotu, niskost i bijednost,  što se, također, ne može porediti sa nečim drugim.

On, također, počiniocu oblači odjeću mržnje, prezira, potcjenjivanja i ponižavanja od strane ljudi, što je sve primjećeno kroz opažanje i praksu.” (Ibnul-Kajjim El-Dževzijje, Zadul-me'ad, 4/263.)

Suvremena medicinska istraživanja su potvrdila velike štete koje nanosi ovaj gnusni čin dušama počinioca, njihovom razumu i tijelima. Neke od tih šteta ćemo ovom prilikom nabrojati:

Negativan utjecaj na nervni sistem, mozak i genitalne organe, pojava hepatitisa… U mnogo slučajeva homoseksualizam dovodi do pojave opasnih veneričnih bolesti kao što su sifilis, gonoreja, herpes, sida i dr. Molimo od Uzvišenog Allaha spas i zdravlje!

Poštovano sestro, na tebi je da mu ukažeš na ove opasne bolesti i štete. Ako ne bi prestao sa činjenjem ovog grijeha i odvratnog postupka, zaprijeti mu da ćeš zatražiti razvod braka. Možda će u tom slučaju poslušati opomenu. Znaj da se život sa ovakvim čovjekom, ako ne napusti svoju dosadašnju praksu, može preobraziti u patnju i za tebe i za tvoju djecu. Tebi može, također, naštetiti i bolešću koja njega zadesi zbog njegove sramotne rabote…

Molimo Allaha, dž.š., da ti olakša tvoju situaciju i da uputi tvog muža na Pravi put .. Amin! Amin!.. Selam!

Muhammed Salih el-Munedždžid

POVEZANI ČLANCI
- Advertisment -spot_img

NAJPOPULARNIJE